Autor Subiect: Narcomania-neputinta sufleteasca?  (Citit de 5251 ori)

Varahiil

  • Vizitator
Narcomania-neputinta sufleteasca?
« : Decembrie 18, 2012, 12:14:17 a.m. »
Narcoticele sunt cunoscute oamenilor inca din Antichitate. Secole de-a randul au fost folosite in medicina, (ca anestezice/calmante), si cu toate acestea, narcomania nu a fost niciodata o boala atat de grava a societatii, precum a devenit in ultimele decenii, dovedind nimic altceva, decat neoranduiala duhovniceasca a lumii contemporane.

Ne "promit" o fericire iluzorie. Ne "promit" prietenii pe care nu-i putem avea, din cauza unui caracter egoist si dificil. Ne promit sa "scoata in evidenta" ceea ce ar trebui s-o faca fie inteligenta, fie bunul simt, fie amandoua la un loc. Ne "promit" sa umple in noi, golul existential pe care doar Dumnezeu il poate umple.

Si tinerii, (dar, din pacate, nu doar ei), cred, se lasa prada momelii. Suntem, am devenit, prea indepartati de Dumnezeu, si nu putem intelege ca sufletul omului nu se poate odihni, nu se poate implini, decat in Cel ce l-a creat ... Tinerii, cu sufletul atat de sensibil, atat de usor de atins, sau de ranit, negasind raspunsuri la intrebarile existentiale specifice varstei, negasind sprijin in cei care ar trebui sa-i sprijine, cad cel mai des prada acestei patimi, strans legata de depresie, si generatoare la randu-i de depresie.

De multe ori, cei care recurg la astfel de metode de a gasi fericirea, isi dau seama ca a renunta la "fericirea" peste care au dat, este mai dificil, decat a trai in "nefericirea" dinainte de cautarea "fericirii". Ceea ce pare o distractie nevinovata la inceput, ajunge sa aiba repercursiuni de-a dreptul dramatice asupraa sanatatii, fie fizice, fie mentale. Putini sunt, insa, cei care iau in calcul si faptul ca pentru a inlatura aceste toxine introduse initial, de bunavoie in organism, sunt necesare, practic, alte toxine (numite ..."medicamente"), pentru inlaturarea carora sunt necesare alte toxine ... si tot asa.

Dependenta de droguri se poate vindeca. Unii sustin fervent tratamente medicamentoase minune. Altii includ tactici/tehnici psihoterapeutice-minune ... dincolo de toate, singura minune este Hristos, Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul. Singurul care poate pune sfarsit singuratatii, durerii, fricii din fiecare dintre noi. Singurul Care poate pune inceputul unei noi vieti. Singurul Care poate schimba intelesurile mintii noastre, spre a pricepe cu adevarat ce inseamna a te elibera de frica, de egoism si de deznadejde.

Sa ne intoarcem, dar, spre credinta, spre nadejde si spre dragoste. In acest fel, cei cazuti vor dobandi ridicare, iar cei care nu au cazut inca, vor reusi prin acestea sa-i ridice pe cei cazuti.

Offline Sorin Viorel

  • Newcomer
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Religie: Ortodox
Re: Narcomania-neputinta sufleteasca?
« Raspuns #1 : Decembrie 20, 2012, 04:27:14 p.m. »
Este foarte frumos spus: nadejdea noastra este Domnul. Si asa ar trebui sa simtim permanent si sa le daruim si celor din jur acest sentiment.
Sunt preocupat de mult in a-i ajuta pe ceilalti sa renunte la fumat. Am gasit un mare ajutor citind si cartea "In sfarsit nefumator" de Allen Carr. O recomand cu caldura si celor ce fumeaza, dar mai ales celor care nu fumeaza  :) (dupa ce-o vei citi, ai sa intelegi de ce) .
Am primit prin octombrie un mail despre un centru ortodox ce urmeaza se se infiinteze undeva in judetul Harghita (parca  ;) ) , ce urmeaza sa se orienteze catre tratamentul persoanele narcomane: prin a trai duhovniceste in acea comunitate, sa lucreze si sa se roage, sa se spovedeasca si apoi sa-l primeasca pe Hristos pe deplin, prin Sfanta Impartasanie.  Ideea este, dupa parera mea, absolut minunata, mai ales ca stim cu totii: "credinta fara fapte, moarta este".
Dumnezeu sa le ajute sa infiinteze cat mai degraba acest asezamnat! Si noua, sa ne daruiasca dragoste si belsug de aceste Sfinte Sarbatori ce sunt din ce in ce mai aproape.