Mesaje Recente

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Intrebări diverse pe teme de larg interes / Promovarea online a forumului și site-ului.
« Ultimul mesaj de AndreiRO91 Ianuarie 16, 2016, 01:55:43 p.m. »
Vă salut cu dragă inimă fraților, Doamne-ajută! Observând lipsa de activitate a forumului, m-am hotărât să vă întreb de ce nu încercați să luați legătura cu restul blogurilor Orthodoxe? Sunt atâtea care ar putea promova site-ul și forumul : cuvântul ortodox, gânduri din ierusalim, apologeticum, doxologia, ortodox.md, ortodoxia tinerilor, pemptousia etc. E mare păcat că majoritatea credincioșilor nici măcar nu au auzit de extraordinarul vostru site, ce să mai vorbesc de subiectele pe care le-ați abordat cu succes aici.
Eu am recomandat personal mai multor persoane, dar tot e puțin, este nevoie de promovare cât mai multă în toată blogosfera Orthodoxă din țară. Cred sincer că acest site\forum e unic nu doar în țara noastră, ci poate chiar în mai toată lumea Orthodoxă, din păcate, ceea ce este foarte trist și extrem de regretabil, căci știm cu toții că teoriile cosmogonice ale științei moderne sunt principală armă a ateilor în lupta de a-i sminti pe cât mai mulți dintre creștini, iar tocmai, munca voastră de aici este singura contrapondere cu adevărat creștină la înșelările lor raționalist-atee, evoluționiste etc.
22
Teologie si Stiintă / Punctul de fierbere al apei
« Ultimul mesaj de Admin Ianuarie 07, 2016, 01:12:46 p.m. »
Punctul de fierbere al apei la presiunea de o atmosferă fizică (101325 Pa) este foarte aproape de 100 °C. Presiunea atmosferică scade cu altitudinea și astfel și temperatura la care fierbe apa scade. De exemplu, pe vârful Everest (8848 m) apa fierbe la 69 °C.

Una din ipotezele evolutioniste referitoare la aparitia apei si implicit a vietii pe Pamant a fost ca in miliarde de ani, Pamantul ar fi fost "bombardat" de milioane de "comete" care ar fi adus apa pe Pamant ... aceasta ipoteza fiind anulata in urma ultimelor descoperiri stiintifice:

"Cercetătorii au așteptat cu sufletul la gură analiza apei de pe 67P/Churyumov-Gerasimenko încă din august 2014 când satelitul Rosetta a sesizat cometa.  Momentul istoric în care robotul Philae a aterizat pe cometă i-a entuziasmat și mai mult pe oamenii de știință care sperau că vor afla originea oceanelor lumii. Una dintre ipoteze este că apa de pe Pământ provine de pe comete...

Primele rezultate au sosit, iar ele arată că nu cometele ar fi răspunzătoare pentru aducerea apei pe Terra. Apa de pe Pământ nu se potrivește cu apa de pe 67P, ceea ce îi face pe cercetători să arate cu degetul spre alți posibili suspecți: asteroizii. Unii oameni de știință spun, însă, că această concluzie e cam pripită și că e nevoie de mai multe informații pentru a elimina cometele de pe listă.

Știința presupune că acum aproximativ 4,6 miliarde de ani Pământul s-a născut având deja apă, dar era așa fierbinte că orice altceva ar fi fiert. Astfel că există altă sursă pentru apa din oceane care reprezintă 70% din tot Pământul. Coliziunile cu resturile formării sistemului solar – cometele și asteroizii – ar fi responsabile pentru aducerea apei și compușilor organici pe Pământ. De aceea, principala misiune a satelitului Rosetta a fost să compare vaporii de apă din jurul cometei 67P și cu apa de pe Pământ.

Instrumentul ROSINA al satelitului Rosetta a analizat proporția de hidrogen și deuteriu (o formă de hidrogen cu un neutron în plus) din apă. Pe Pământ, majoritatea moleculelor de apă sunt formate din doi atomi de hidrogen și unul de oxigen, dar uneori un deuteriu înlocuiește un hidrogen. Deși aceste molecule au aceleași proprietăți fizice cu H2O, ele sunt puțin mai grele. Proporțiile de apă grea și apă ușoară sunt importante pentru că nu se schimbă, rămân așa perioade mari de timp.

Cercetătorii măsoară aceste proporții de pe mai multe obiecte din spațu, printre care asteroizi și comete. Până acum proporția de hidrogen/deuteriu a fost măsurată pe 11 comete, doar una dintre ele prezentând asemănări cu Pământul, cometa 103P/Hartley 2.
Rosetta a descoperit că proporția de hidrogen/deuteriu este de trei ori mai mare pe 67P decât în oceanele lumii și pe Hartley 2." 


Este evident ca conditia necesara pentru ca apa sa existe in stare lichida pe Pamant este sa existe presiune atmosferica.
Dar ca sa existe presiune atmosferica ar fi fost nevoie ca apa aflata in stare lichida sa se fi evaporat. Dar apa nu putea exista in stare lichida pe Pamant fara sa existe presiune atmosferica. Observati ca suntem intr-un cerc vicios ?

Prin urmare, cum a aparut apa pe Pamant ? Dar viata ? Haotic, influentata de schimbarile de mediu si imprejurarile istorice ?
23
Psihologia si psihoterapia ortodoxă / Re: Depresia ca patima si ca boala
« Ultimul mesaj de neica_nimeni Septembrie 30, 2015, 04:23:48 a.m. »
Boala și tămăduirea sufletului în tradiția ortodoxă - Mitropolit Hierotheos Vlachos,

o carte care abordeaza in profunzime subiectul acestui topic.
24
Teologie si Stiintă / Re: Cosmologia ortodoxa vs Teoria M
« Ultimul mesaj de neica_nimeni Septembrie 30, 2015, 03:05:37 a.m. »
In acest moment se considera de catre comunitatea stiintifica ca big-bang-ul a fost rezultatul ciocnirii mai multor gauri negre aflate in universuri paralele. Prin urmare cercetatorii considera ca universul a preexistat dintotdeauna si astfel de fapt el nu are un inceput. Aceasta teorie a mai fost articulata si combatatuta cu brio inca de acum doua mii si ceva de ani ...
25
Teologie si Stiintă / Re: Stele indepartate
« Ultimul mesaj de neica_nimeni Septembrie 30, 2015, 02:53:37 a.m. »
Stiinta s-a relativizat atat de mult incat nici macar nu mai vorbesc aceeasi limba astrofizicienii intre ei. Unii declara ca nu este posibil ca stelele indepartate aflate la marginea observabila a universului sa mearga cu viteze mai mari ca viteza luminii iar altii spun in baza masuratorilor ca se misca cu viteze sensibil egale si astfel se neaga expansiunea universului.

Revenind la subiectul topicului, noi ce vedem noaptea pe cer este real sau este doar o aparenta, si nu ma refer la miscarea aparenta ci la existenta stelelor pe care le vedem pe Cer la care se refera si Eminescu in "La steaua". In viziunea creationista, ceea ce vedem este real si exista in acelasi timp cu observatorul. In viziunea stiintifica evolutionista, se pare ca tot ce vedem pe cer nu este adevarat. Pana la urma se ajunge tot la o chestiune de credinta si de raportare la un sistem de valori.

Daca sunt creationist si cred cum spune Scriptura ca din nimic Dumnezeu a facut totul in sase zile, atunci pe cale de consecinta pot sa consider ca Universul nu este in expansiune, ca stelele de pe cer au fost facute sa ne calauzeasca si sa fie semne ca sa deosebeasca anotimpurile zilele si anii, deci sunt reale.

14. Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii,
15. Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Și a fost așa.
16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele.
17. Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul,
18. Să cârmuiască ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Și a văzut Dumnezeu că este bine.
19. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a patra.


Daca sunt naturalist, relativist sau "umanist" atunci consider ca tot ce vad este fals, ca viata e doar suferinta si ca distrugerea definitiva este singura solutie. O sa fim inghititi de gaurile negre, gaurile negre or sa se inghita intre ele si o sa dispara luminaaa.
Vedeti unde ajungem ? Cineva vrea cu orice pret sa stinga lumina ... cam aici se ajunge.

1. La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul.
2. Și pământul era netocmit și gol. Întuneric era deasupra adâncului și Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
3. Și a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Și a fost lumină.
4. Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric.
5. Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi.
26
Teologie si Stiintă / Re: Vârsta Pământului poate fi de cel mult 10.000 de ani
« Ultimul mesaj de neica_nimeni Septembrie 30, 2015, 02:43:32 a.m. »
... cică tot noi credincioșii suntem ăia încuiați, fanatici și dogmatiști fundamentaliști,

Activistii atei sau neoprotestantii si altii ca ei care cred in extraterestrii, zodiac, flacara violet si alte bazaconii cu iz stiintific au aceasta parere despre credinta ortodoxa. Oamenii seriosi nici macar nu pun in acest fel problema, ca se fac de rusine.
27
Teologie si Stiintă / Re: "Descoperirile" NASA
« Ultimul mesaj de neica_nimeni Septembrie 30, 2015, 01:10:16 a.m. »
NASA a anunțat, luni seară, că au fost descoperite dovezi spectrale ale prezenței sărurilor hidratate pe Marte, precizând însă că nu au fost găsite probe directe ale prezenței apei în stare lichidă pe planeta roșie.

Cu speculatiile si ideile fanteziste ale ateilor care forteaza logica si bunul simt ne-am obisnuit mai de mult. Este evident ca sunt obsedati. Daca ei asa cred, sa fie sanatosi si sa se duca sa populeze spatiul cosmic (ghidati de martieni),... probabil ar face un bine Pamantului.

Pe de alta parte, "astrofizicienii", trebuie sa-si merite si ei salariul si din cand in cand sa mai produca macar niste subiecte de presa daca nu au altceva mai bun. Oricum nu poate sa-i controleze nimeni, este exact la fel ca atunci cand ne spun ce se intampla la milioane de ani lumina de Pamant si cum cred ei ca e acolo ... in baza cercetarilor, desigur.

Dupa parerea mea, prost nu e cel care vinde asemenea subiecte ci cel care le consuma si da doi bani pe ele.
28
Teologie si Stiintă / "Descoperirile" NASA
« Ultimul mesaj de AndreiRO91 Septembrie 28, 2015, 09:39:18 p.m. »
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiinta+si+Mediu/NASA+a+descoperit+apa+lichida+pe+Marte

„Înseamnă că, peste 300-400 de ani un viitor pentru civilizația Pământului. Omenirea există de 200.000 de ani, omenirea sub forma Homo Sapiens. Nu mai încăpem pe Pământ, e clar, suntem 7,4 miliarde. Ieri s-au luat la ONU niște decizii extraordinare. Elitele pământului gândesc ieșirea în cosmos și o gândesc foarte serios. Nu e SF ce vă spun, ci știință”

Sărmanii înșelați, imediat cred tot ceea ce le servesc ateii de la NASA, dar orice altceva nici nu vor să audă, normal, din moment ce a crede în nebuniile SF ale NASA îți permite să te afunzi în patimi fără remușcări, în completă opoziție față de ceea ce te învață credința în Dumnezeu-Sfânta Treime...Unde vor să ajungă cu prostiile astea?! De unde știm că într-adevăr au găsit ei apă lichidă acolo? Și dacă au găsit, de unde până unde viață în ea?! Atâtea ipoteze fanteziste, atâtea cheltuieli enorme, totul numai să convingă lumea că nu există niciun Dumnezeu și că totul va fi ca in filmele SF, mi-e groază câți oameni se vor lăsa smintiți de "descoperirile lor"...offf, dacă s-ar fi investit în lucruri cu adevărat necesare miliardele cheltuite cu goana lor nebunească prin spațiu, demult s-ar fi rezolvat problemele materiale mari ale lumii, iar dacă s-ar fi întors toți la credința minunată și adevărată a lui Hristos, atunci nici măcar nu ar mai fi existat aceste probleme mari!
29
Teologie si Stiintă / Re: Cosmologia ortodoxa vs Teoria M
« Ultimul mesaj de Liviu Septembrie 26, 2015, 05:49:29 p.m. »
Stiinta inseamna: observatie, studiere, testare demonstrare. Ceea ce se intampla cu asazisele teorii stiintifice, de fapt solicita o mai mare credinta din partea publicului decat o face religia in sine Si totul a pornit din momentul in care Albert Einstein, pe baza teoriei relativitatii a ajuns la concluzia ca universul are un inceput. Inceputul universului a fost cauzat, Incercarea de a include cauza in efect contrazice dogmele stiintifice. Stiinta trebuie sa ajunga la concluzia ca nu poate gasi cauza aparitiei universului in efect.
30
Teologie si Stiintă / Re: Stele indepartate
« Ultimul mesaj de Liviu Septembrie 26, 2015, 05:23:44 p.m. »
Putem oare afla distanta adevarata pana la acele stele. Trebuie sa stim ca masurarea distantei cosmice se face, la baza, prin metoda paralaxei. Asta implica masurarea unghiului facut intre cele doua drepte ce unesc observatorul terestru cu steaua supusa masuratorilor observatorul aflandu-se in doua puncte opuse pe orbita terestra. Considerand ca distanta dintre cele doua pozitii ale pamantului este egala cu 2 unitati astronomice (UA) adica cu distanta parcursa de lumina in aproximativ 2 x 8 minute ( 8 minute ii trebuie luminii pentru a ajunge de la soare la pamant) vom observa ca numai pentru masurarea distantei pana la o stea aflata o distanta de 1 an lunina sunt necesare instrumente de precisie capabile sa masoare unghiuri de aproximativ 0,17 grade. Ganditi-va ce unghi va fi la masurarea unei stele aflate la 10 ani lumina, dar la 100 ani lumina... Si ce precizie ii trebuie instrumentului respactiv pentru a masura o distanta de "milioane de ani lumin". Cunoastem existenta si a altor metode de masurare dar acelea au la baza metoda paralaxei.
In alta ordine de idei conform teoriei aparitie universului, acesta se extinde pornind de la nimic. Acest lucru ne indreptateste sa spunem ca stelele pe care le observam acum le-am observat dintotdeauna, considerand ca viteza de expansiune a universului este mai mica sau cel mult egala cu viteza luminii, asta cu atat mai mult cu cat stiinta nu a semanalat aparitia nici unei alte stele pe bolta cereasca - ceeace, printre altele, confirma spusele biblice conform careia creatia a avut loc in primele 6 zile.
Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 10