Dogmatica aplicată > Sfânta Traditie ortodoxă

Despre cinstirea Sfintelor moaște

<< < (4/4)

PlatonP:

--- Citat din: neica_nimeni din Ianuarie 31, 2013, 02:43:20 p.m. ---Secundus, cu amaraciune constat ca ideea de dialog cu un neoprotestant este o "misiune imposibila".

Un neoprotestant nu poate intelege cum gandeste un ortodox, lipsurile sunt evidente. Atata timp cat un neoprotestant doreste sa impuna o raportare la propriul lui sistem de valori minimalist, discutia va aluneca inevitabil spre o abordarea filozofica sofista a "credintei", o abordare gresita desigur.
--- Terminare citat ---

Aha, în sfârșit se conturează mai clar inutilitatea prelungirii acestui "dialog al surzilor". Și nu numai inutilitatea, ci chiar avantajele care se crează unui eterodox, care, profitând la maxim de o interpretare a regulamentului, are dibăcia de a-și face prezentă în mod oarecum discret și indirect, învățătura sa eretică și pierzătoare de suflet. Pentru noi ortodocșii aceste lucruri sunt de mult clarificate și stabilite, nu încape aici nici o nuanțare și nici un compromis.

Ne putem expune și mărturisi credința, atât prin citate din Scriptură și Părinți, sau duhovnici, sau profesori de teologie, ba chiar și cu propriile noastre gânduri și cuvinte, fără a fi nevoiți să combatem și să ne raportăm la eterodoxie. Nu o să inventăm noi, vorba cântecului, încă odată roata.

În ciuda părerii exprimate mai înainte pe un alt topic, "Secundus/primus" nu este câtuși de puțin un "rău necesar" forumului, și nu depindem de împunsăturile lui pentru a ne mișca și posta. Sau?

Constantin_ox:
Un răspuns complet, venit de la un copil de 13 ani:


--- Citat ---"Unii oameni nu putrezesc dupa ce mor, pentru ca trupurile lor au fost bagate in pamant cu cerul in ei." (13 ani)
--- Terminare citat ---

____________________________________________________________
"...și I-au zis: "Tu auzi ce zic aceștia?" Iar Iisus le-a zis: "Da. Oare niciodată n'ați citit că din gura pruncilor și a celor ce sug Ți-ai pregătit laudă?" (Mt 21,16)

neica_nimeni:
Secundus, subiectul acestui forum este "Despre cinstirea sfintelor moaste" ... la ortodocsi. Faptul ca voi neoprotestantii aveti o alta opinie despre Traditie, moaste, etc si o abordare "stiintifica", va priveste. Esti nemultumit, asa si ... esti liber sa ramai/stai linistit cu ideile tale, de ce-ti complici existenta in mod inutil ?

PlatonP:
Pentru o aplicație concretă, pentru frații de credință, dacă nu ați mers până acum faceți-vă drum la Cimitirul Giulești


să vedeți moaștele Pr. Lăcătușu.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedenta

Du-te la versiunea completa