Abordarea ortodoxă > Teologie si Stiintă

Gravitația nu există, este doar o iluzie !

(1/3) > >>

neica_nimeni:
Cercetătorii pun sub semnul întrebării legile fundamentale ale fizicii

Cercetătorii contestă percepțiile clasice asupra gravitației. Dacă noile teorii se dovedesc a fi corecte, noul studiu va avea consecințe și asupra înțelegerii universului, de la origine. Erik Verlinde, renumit teoretician și profesor la „Institute for Theoretical Physics” din cadrul Universității Amsterdam, este autorul studiului care contestă existența gravitației. Lucrarea sa, „Despre originea gravitației și legile lui Newton”, a stârnit controverse cu ipoteza că atât gravitația, cât și „Big Bang” – explozia de la originea universului – sunt doar iluzii. „Pentru mine, gravitația nu există”, și-a susținut Erik Verlinde teoria, citat de dailygalaxy.com.

Extras de pe wikipedia despre LIGO

"LIGO, which stands for the Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory, is a large-scale physics experiment aiming to directly detect gravitational waves. Cofounded in 1992 by Kip Thorne and Ronald Drever of Caltech and Rainer Weiss of MIT, LIGO is a joint project between scientists at MIT, Caltech, and many other colleges and universities. It is sponsored by the National Science Foundation (NSF). At the cost of $365 million (in 2002 USD), it is the largest and most ambitious project ever funded by the NSF.

Observations at LIGO began in 2002 and ended in 2010; no unambiguous detections of gravitational waves have been reported. The original detectors were disassembled and are currently being replaced by improved versions known as "Advanced LIGO", scheduled to be operational by 2014." (dupa alti 10 ani vor spune ca nu au descoperit nimic si vor schimba inca o data "detectorii" ... )

Concluzii:
Cercetatorii seriosi au renuntat de mult la teoria relativitatii lui Einstein referitoare la gravitatie si la ipoteza referitoare la teoria Big-Bang conform careia in urma exploziei initiale si datorita gravitatiei s-au format planetele si satelitii acestora ... noua teorie este Teoria M, care introduce spatiile paralele cu 10+1 dimensiuni care se considera ca au existat dintotdeauna (adica nu au fost create) ,... o alta teorie similara cu teoriile naturaliste evolutioniste.

NU MAI LUATI IN SEAMA SERIALELE DE PE DISCOVERY SAU NATGEO REFERITOARE LA FORMAREA UNIVERSULUI, SUNT DOAR ANIMATII SF FARA LEGATURA CU CERCETAREA STIINTIFICA ACTUALA. TEORIA BIG-BANG A FOST ABANDONATA SI INLOCUITA DE MULT CU TEORIA M, O TEORIE CARE ISI BAZEAZA IPOTEZELE PE UN SPATIU IMAGINAR FORMAT DIN 10+1 DIMENSIUNI

Citeste mai mult despre Teoria M

GRAVITATIA NU EXISTA ! ACESTA A FOST REZULTATUL CERCETARILOR STIINTIFICE (LIGO) CARE AU DURAT 8 ANI (2002-2010)

neica_nimeni:
Extras din articolul aparut pe epochtimes-romania.com

Cu cât studiul fizicii cuantice progresează și cu cât oamenii de știință descoperă mai multe despre găurile negre, materia întunecată, energia întunecată, și alte fenomene cosmice, explicarea acestora devine tot mai dificilă în contextul actualei înțelegeri a gravitației.

Iată o perspectivă evidențiată de nouă oameni de știință, precum și teorii alternative legate de gravitație.

1.Thomas Townsend Brown: o mașină ce sfidează gravitația?

Thomas Townsend Brown (1905-1985) a fost un fizician care a efectuat cercetări pentru US Navy și Apărarea națională, iar mai târziu a lucrat în calitate de consultant în industria aeronautică.

El a creat o mașină, patentată ca "gravitator", care, după cum a declarat el, sfidează gravitația, și despre care și unii savanți de astăzi afirmă că ar sfida gravitația: supusă unei tensiuni de înalt voltaj, s-a mutat în direcție opusă celei în care ar fi făcut-o conform înțelegerii actuale a gravitației.

În cererea brevetului de invenție, Brown a spus că aceasta funcționează într-o stare de repaus în raport cu restul universului. Acest lucru sfidează teoria relativității speciale a lui Albert Einstein, care afirmă că o forță ar trebui să funcționeze în același mod la orice cadru de referință. Gravitatorul, se spune de asemenea, că a încălcat a treia lege a fizicii a lui Isaac Newton conform căreia fiecare acțiune ar trebui să producă o reacție egală și opusă.

În 1930, colonelul Edward Deeds a scris: "Am avut o serie de oameni de știință care au văzut gravitatorul și toți au fost absolut uimiți de acțiunea sa și au afirmat cu sinceritate că, așa cum văd ei rezultatele și mișcările gravitatorului, este absolut inexplicabil pe baza vreunei legi a fizicii cunoscute".

Unii au spus că mișcările gravitatorului sunt direcționate de către un vânt de ioni - că particulele ionizate crează forța. Paul A. LaViolette este unul dintre savanții care nu sunt de acord cu explicația vântului de ioni.

"Măsurătorile au indicat faptul că forța de ridicare a discului electrificat al lui Brown a fost de aproape 100 milioane de ori mai mare decât ceea ce ar putea fi în mod rezonabil generat de un vânt de ioni", a scris LaViolette în cartea sa "Secretele propulsiei Anti-Gravitaționale".

2. Paul A. LaViolette: Guvernul a construit în secret un avion anti-gravitațional?

LaViolette și-a primit titlul de doctor la Universitatea de stat din Portland și este în prezent președinte al Fundației Starburst, un institut de cercetare științifică interdisciplinară. El a scris în cartea sa: "În ultimele decenii, programe aerospațiale clasificate strict secret în Statele Unite și în alte câteva țări au dezvoltat aeronave capabile să sfideze gravitația. O formă a acestei tehnologii poate ridica o ambarcațiune pe fascicule de energie de respingere a materiei. Această tehnologie exotică se încadrează în domeniul relativ obscur de cercetare cunoscut sub numele de "electrogravitate".

LaViolette a urmărit acest domeniu de cercetare înapoi până la Nikola Tesla în secolul al 19-lea și apoi până la Brown, în prima jumătate a secolului al 20-lea. În teoriile lui Brown, electrostatica și câmpurile gravitaționale sunt combinate, a explicat LaViolette.

Efectul electrogravitic este ignorat "deoarece fenomenul nu este anticipat nici de electrostatica clasică, nici de relativitatea generală", scrie LaViolette.

El a continuat să discute cinetica subquantică, care vede gravitația atât ca o împingere cât și ca o tragere. Acest lucru este posibil prin polaritatea sarcinii electrice. Această polaritate se corelează cu forțele gravitaționale negative și pozitive.

3. NASA despre energia întunecată

Savanții știu că universul se extinde cu o viteză mare. Ei spun că "energia întunecată" este forța din spatele acestei expansiuni. Ei nu cunosc ce este "energia întunecată", dar poate sfida teoria gravitațională a lui Einstein.

Un document de la NASA care descrie energia întunecată, afirmă că o posibilitate, "este că teoria gravitației a lui Einstein nu este corectă".

"Aceasta nu ar afecta numai expansiunea universului, dar ar afecta, de asemenea, modul în care se comportă materia normală din galaxii și grupuri de galaxii",scrie în document. "Acest fapt ar oferi o modalitate de a decide dacă soluția la problema energiei întunecate este o nouă teorie a gravitației, sau nu: am putut observa modul în care galaxiile se adună în grupuri. Dar în cazul în care se dovedește că este nevoie de o nouă teorie a gravitației, ce fel de teorie ar fi? "

Vedeti de asemenea O forță imensă schimbă cosmosul. Oamenii de știință regândesc paradigma

4. Tom Van Flandern: Problemă cu viteza gravitației

Tom Van Flandern (1940-2009) a primit titlul de doctor în astronomie de la Universitatea Yale în 1969. El nu respinge complet teoria relativității generale, dar spune că teoria a avut probleme. Teoria lui Einstein "a fost mai degrabă incompletă decât greșită", a scris el în "Viteza gravitației – ce vorbesc experimentele", publicată în "Physics Letter A" în 1998.

El a pus la îndoială înțelegerea vitezei de gravitație. În Legea universală a gravitației a lui Isaac Newton, viteza gravitației este infinită, explică Van Flandern. Dar, în teoria relativității generale, gravitația se mișcă cu viteza luminii. Van Flandern a comunicat că acest conflict este adesea evitat în mediul academic.

„Aceeași dilemă are mai multe aspecte", a scris el. "De ce fotonii soarelui călătoresc în direcții care nu sunt paralele cu direcția de accelerație gravitațională a Pământului către soare? De ce eclipsele totale ale soarelui de către lună ating punctul maxim al eclipsei aproximativ 40 de secunde înainte ca forțele gravitaționale ale soarelui și lunii să se alinieze? Cum pot anticipa pulsarii binari poziția, viteza, și accelerația viitoare a celuilalt, mai rapid decât ar permite timpul lumină dintre ele? Cum pot avea găurile negre gravitație, câtă vreme nimic nu poate ieși, deoarece viteza de ieșire este mai mare decât viteza luminii?"

El a propus un nou mod de a înțelege viteza gravitației.

5. William H. Cantrell: logica lui Einstein este circulară

William H. Cantrell, doctor în știință, este membru al personalului tehnic de la laboratorul MIT Lincoln. A fost anterior profesor asistent adjunct în departamentul de inginerie electrică de la Universitatea din Texas.

El a prezentat o perspectivă disidentă asupra teoriei relativității în revista “Infinit Energy”, publicată de organizația non-profit Fundația New Energy (NEF).

Succesele lăudate din teoria lui Einstein, cum ar fi fisiunea nucleară în bomba atomică, nu se bazează de fapt pe teoria sa, spune Cantrell. Bomba atomică ar putea exploda și fără teoria relativității.

Cantrell scrie: "Este fără îndoială un fapt că teoria relativității a avut un impact profund asupra fizicii în timpul secolului al 20-lea. Teoria lui Einstein este vestită în întreaga lume pentru că a produs o serie de succese strălucite. Cu toate acestea, există o comunitate considerabilă de oameni de știință disidenți care o resping pur și simplu, și un grup mult mai mare care manifestă o aversiune pronunțată la adresa ei deși nu cunoaște vreo alternativă.

"Acest dispreț provine din faptul că Einstein a împrumutat din matematica lui Lorentz și Poincaré, și acest lucru i-a permis să modifice măsurarea lungimii și timpului pentru a forța viteza luminii să fie constantă pentru toți observatorii.

"Având în vedere o alternativă clară la manipularea falsă a ipotezelor, cei mai mulți gânditori raționali ar sări către șansa substituirii. Dar de ce să fie provocată o astfel de presupusă teorie de succes? Ei bine, din cauza a două motive foarte bune – primul, a înțelege cu adevărat și a descrie modul în care funcționează natura, și al doilea, pentru a face noi descoperiri, îndată ce blocajul neintenționat către progres a fost eliminat".

Cantrell și alți oameni de știință au spus că logica teoriei lui Einstein este circulară. El a ilustrat acest punct cu o analogie. El a declarat că cineva ar putea lansa ipoteza că "Pământul are o lună geamănă făcută dintr-o brânză specială verde, care este perfect transparentă la iluminare".

"Evident, acest lucru este un nonsens, însă, deliberat, ipoteza nu poate fi respinsă prin experiment. Ne aflăm într-o situație dificilă similară atunci când vine vorba de relativitatea lui Einstein".

neica_nimeni:
6. Ruggero Maria Santilli: Relativitatea se bate în cap cu electrodinamica quantică

Ruggero Maria Santilli a învățat la Universitatea din Napoli și Universitatea din Torino, Italia, și la fără frecvență, la Universitatea Harvard, înainte de fondarea Institutului de Cercetări Fundamentale. Santilli prezintă nouă neconcordanțe între teoria relativității generale a lui Einstein și înțelegerile științifice actuale. Unele dintre aceste inconsecvențe ridică probleme în înțelegerea convențională a gravitației.

O astfel de inconsecvență este că gravitația lui Einstein nu poate fi, în esență, reconciliată cu electrodinamica quantică, a declarat Santilli în lucrările sale din 2006 "Nine Theorems of Inconsistency in GRT with Resolutions via Isogravitation".

"Amintindu-și că electrodinamica quantică este una dintre teoriile cele mai solide și verificate experimental din istoria științifică, este evident că ipoteza destul de răspândită că Teoria gravitației a lui Einstein are un caracter definitiv și universal este non-științifică", a scris el.

Lucrarea lui Santilli a fost publicată în revista “Galilean Electrodynamics”, fondată de Dr. Petr Beckmann, care a reinterpretat relativitatea în cartea sa din 1987 "Einstein Plus Two."

Revista publică articole care provoacă teoriile relativității generale și speciale ale lui Einstein. Politica lui editorială afirmă: "În special, revista caută documente ce argumentează că teoriile lui Einstein sunt inutil de complicate, fiind confirmate doar într-un sector îngust de fizica, (și) conduc la contradicții logice ..."

Tom Bethell

Tom Bethell nu este un om de știință, dar a cercetat teorii alternative extinse, ca editor senior din partea “American Spectator”. În articolul său "Rethinking Relativity", a scris: "Criteriul simplității a fost frecvent folosit ca o instanță de apel în a decide între teorii. În cazul în care se face destul de complex, sistemul lui Ptolemeu poate prezice corect pozițiile planetare. Dar sistemul Solar-centrat este mult mai simplu și în cele din urmă l-am prefera din acest motiv".

El l-a citat pe Clifford M. Will de la Universitatea Washington, un exponent al relativității: "Este dificil să ne imaginăm o viață fără relativitatea specială. ... Gândește-te la toate fenomenele sau caracteristicile din lumea noastră, în care teoria relativității speciale joacă un rol. Energia atomică, atât cea explozivă cât și cea de tip controlat. Faimoasa ecuație E = mc2 spune cum masa poate fi convertită în cantități extraordinare de energie".

Bethell a atras atenția la predicatul "joacă un rol." Bethell a scris, "(Will) știe că o afirmație mai puternică, cum ar fi accea că Teoria relativității este indispensabilă, ar fi fost considerată ca inexactă".

7. Joseph Polchinski: ipoteze întrebări

Joseph Polchinski, un fizician de la Institutul Kavli pentru Fizică Teoretică al Universității din California, Santa Barbara, a discutat ideea de gravitație în raport cu găurile negre. Teoria lui Einstein afirmă că găurile negre au o atracție gravitațională extrem de puternică.

Renumitul om de știință Stephen Hawking a declarat în 1970 că materia se poate scurge prin găurile negre, setând un paradox.

Așa cum s-a menționat mai sus, Van Flandern s-a întrebat: dacă gravitația se mișcă cu viteza luminii, "Cum pot găurile negre avea gravitație, atunci când nimic nu poate ieși, deoarece viteza de ieșire este mai mare decât viteza luminii?"

Polchinski a declarat la PBS în februarie, după ce Hawking a discutat unele noi teorii cu privire la găurile negre: "Nu este neapărat greșit, dar cumva, o parte din presupunerile pe care le credem despre mecanica cuantică și gravitație este greșită, iar noi încercăm să ne dăm seama care anume."

"Este o confuzie, dar este o confuzie care sperăm că ne va maturiza în viitor", a relatat el.

8. Eric Verlinde: Teoria gravitației “Zi grea a părului”

Profesorul Eric Verlinde este concomitent și teoretician și profesor de fizică la Institutul de Fizică Teoretică al Universității din Amsterdam.

El vede gravitația ca o consecință a legilor termodinamicii, influențată de factori cum ar fi temperatura, presiunea și compoziția. Gravitația cum am perceput-o – ca un măr care cade din copac, de exemplu, - derivă din înclinația naturii pentru a maximiza dezordinea.

Un articol din New York Times din anul 2010, a descris-o ca pe o teorie a gravitației "zi grea a părului". Părul devine creț la căldură și umiditate deoarece există mai multe moduri pentru păr să fie buclat decât să fie drept, iar naturii îi plac opțiunile. Principii similare lucrează pe obiecte pentru a le aranja în spațiu, conform lui Verlinde.

"Cunoaștem de mai mult timp că gravitația nu există”, a declarat Dr. Verlinde ziarului Times,
"Este timpul de a striga asta".

9. Juan Maldacena: “Teoria lui Einstein ar trebui substituită cu ceva din mecanica cuantică.”

În 1997, fizicianul Juan Maldacena, care lucrează în prezent la Institutul pentru Studii Avansate din Princeton, NJ, a dezvoltat o teorie care vede universul ca o lume de corzi vibratoare foarte subțiri care crează gravitația. Lumea de corzi este înțeleasă ca o hologramă proiectată de un cosmos inferior-dimensional cu o construcție simplă, plată și fără gravitație.

Într-un interviu postat pe site-ul educațional resource website Learner.org, Maldacena a declarat:"Noi credem că relativitatea generală sau teoria lui Einstein ar trebui să fie înlocuită cu ceva din mecanica cuantică, atunci când atingi aceste puncte precum începutul Big Bang, de exemplu, sau interiorul găurilor negre aveți, de asemenea, ca exemplu similar de materie care colapsează într-o foarte mică regiune de spațiu-timp și acolo nu se poate descrie spațiul-timp după modelul clasic. Trebuie să o faci cu ajutorul mecanicii cuantice. Teoria corzilor este o teorie în construcție care a fost dezvoltată pentru a descrie mecanica cuantică a spațiu-timpului".

Extras din Articolul în engleză 9 Scientists Who Dispute Einstein’s Theory of Gravity

neica_nimeni:
Articol extras din descopera.ro

Cercetarile fizicianului american de origine olandeza Erik Verlinde au reaprins polemicile in Statele Unite pe tema Teoriei gravitatiei, “o iluzie” in opinia acestuia.

In ultima vreme, Erick Verlinde, fizician si matematician celebru, care si-a legat deja numele de "teoria stringurilor" (supersimetria universurilor paralele), agita lumea academica din Statele Unite printr-o serie de conferinte in care face bucati teoria gravitatiei. Viziunea lui Erik Verlinde arunca o lumina noua asupra unora dintre marile teme ale fizicii contemporane: asa-numita "dark energy" (energia obscura), un soi de anti-gravitatie care pare a accelera expansiunea universului, sau "materia obscura", care ipotetic tine galaxiile unite intre ele.

La Harvard, fizicianul Andrew Strominger nu-si ascunde admiratia pentru colegul Verlinde. "Ideile lui inspira discutii foarte interesante, care ataca direct tot ceea ce nu intelegem din universul nostru". De altfel, Verlinde este ultimul dintr-o serie de oameni de stiinta care de 30 de ani incoace "demoleaza" bucata cu bucata teoria gravitatiei. In anii '90, Ted Jacobson a ilustrat gaurile nere precum niste holograme, imaginile tridimensionale utilizate pentru siguranta cardurilor noastre de credit: tot ceea ce a fost "inghitit" si a disparut in gaurile negre ale universului exista sub forma de informatie intiparita pe holograma, pe suprafata externa. Juan Maldacena de la "Institute for Advanced Study" a construit si el un model matematic al universului infatisat ca un borcan de supa conservata: tot ce se intampla in borcan, inclusiv ceea ce numim gravitatie, este sintetizat pe eticheta lipita pe exteriorul acestuia: in afara in schimb, gravitatia nu exista.

Erik Verlinde, autor al unei formule de algebra care-i poarta numele, are un frate geaman, Herman. Vietile lor au fost identice multa vreme, ambii fiind matematicieni respectati: au absolvit impreuna universitatea la Utrecht in 1988, tot impreuna au plecat in America pentru a-si continua studiile la Princeton, unde au obtinut fiecare cate o catedra. S-au casatorit cu doua surori si au divortat. Si de-abia in acest punct, in vietile lor simetrice a aparut o usoara discrepanta. Herman a ramas la Princeton, iar Erik a decis sa traiasca in Amsterdam.

Vara trecuta, in timp ce se afla in vacanta in sudul Frantei, un hot i-a furat laptopul, cheile de la casa si pasaportul. A fost constrans sa mai ramana acolo o saptamana in plus, o saptamana de reflectii care s-au dovedit "fatale" pentru teoriile lui Newton. Ganditi-va la univers ca la o cutie de scrabble, jocul in care trebuie sa compui cuvinte cu literele alfabetului: daca agitati cutia si imprastiati literele la intamplare, o cantitate aproape infinita de combinatii nu are nicio semnificatie si cu cat agitati cutia mai tare, cu atat e mai probabil ca dezordinea literelor sa creasca pe masura ce literele se combina in ordinea probabilitatii. Acesta este noul mod de a vedea forta de gravitatie in viziunea lui Verlinde, ca o forma de entropie. Sau un "efect colateral al predispozitiei naturale catre dezordine".

Daca nu e clar ce o va inlocui, Verlinde este totusi categoric asupra unui punct: "Regele este gol. De multa vreme oamenii de stiinta au inteles ca gravitatia nu exista. Acum a venit momentul s-o spunem cu voce tare"

neica_nimeni:
Articol extras din epochtimes-romania.com

Oamenii de știință spun că universul se mărește într-un ritm accelerat. Ei declară că forța care determină această expansiune este „energia neagră”, dar nu știu ce este aceasta. Aici intervine înțelepciunea antică.

Unii teoreticieni au revenit asupra „chintesenței” sau „eterului” dezbătut de filosofii greci. În antichitate eterul era considerat un element constant, pur și divin, diferit de celelalte 4 elemente, care sunt mai pământești.

„Dacă această chintesență este răspunsul, tot nu știm cum este, cu ce interacționează sau de ce există. Deci misterul continuă”, afirmă un articol NASA.

Teoria modernă a chintesenței prevede o energie care variază de la un loc la altul și de la un moment la altul, energia spațiului însuși. Albert Einstein a menționat, de asemenea, o energie a spațiului, o energie care nu e generată în modurile pe care noi obișnuim să le observăm.

Studiind expansiunea universului, oameni de știință recunoscuți și respectați au concluzionat că teoria gravitațională a lui Einstein ar trebui revizuită. E posibil ca gravitația, așa cum e înțeleasă curent, să nu descrie corect atracția dintre obiecte.

Un articol al Centrului de Astrofizică de la Harvard Smithsonian, scris pentru NASA, relatează: „oamenii de știință ezită să modifice legile cunoscute ale fizicii – mai ales ceva precum teoria gravitației a lui Einstein...[dar] câțiva oameni de știință de elită investighează acum posibilitatea ca cele mai prețuite legi ale fizicii să aibă nevoie de modificări”.

S-a estimat că orice ar fi energia neagră, constituie 68% din universul cunoscut. O altă substanță misterioasă, materia neagră, constituie 27% - oamenilor de știință rămânându-le 5% pentru explorare și lăsând multe întrebări fără răspuns. Și asta este doar o descriere a universului cunoscut, care ar putea să fie la fel de mic precum un grăunte de nisip pe o plajă întinsă.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina urmatoare

Du-te la versiunea completa