Autor Subiect: Stele indepartate  (Citit de 5476 ori)

Offline alexhuiculescu

 • Newcomer
 • *
 • Mesaje postate: 2
 • Religie: Ortodox
Stele indepartate
« : Decembrie 28, 2013, 12:09:57 p.m. »
Vin cu o intrebare cu privire la anul creatiei Pamantului:
Cum se pot observa stelele pe cer sau prin telescop, daca sunt aflate la milioane de ani lumina ?

Offline neica_nimeni

 • Senior Member
 • ****
 • Mesaje postate: 112
 • Religie: Ortodox
Re: Stele indepartate
« Raspuns #1 : Decembrie 29, 2013, 08:50:28 p.m. »
Buna intrebarea, din pacate nici oamenii de stiinta nu au inca un raspuns pertinent.

Offline alexhuiculescu

 • Newcomer
 • *
 • Mesaje postate: 2
 • Religie: Ortodox
Re: Stele indepartate
« Raspuns #2 : Septembrie 15, 2015, 09:38:48 p.m. »
O idee ar fi urmatoarea: prin caderea in pacat, s-a stricat nu doar firea umana, dupa cum stim, ci si natura exterioara. De aici putem presupune ca si lumina, intainte de cadere, avea o alta viteza

Offline Liviu

 • Newcomer
 • *
 • Mesaje postate: 2
 • Religie: Ortodox
Re: Stele indepartate
« Raspuns #3 : Septembrie 26, 2015, 05:23:44 p.m. »
Putem oare afla distanta adevarata pana la acele stele. Trebuie sa stim ca masurarea distantei cosmice se face, la baza, prin metoda paralaxei. Asta implica masurarea unghiului facut intre cele doua drepte ce unesc observatorul terestru cu steaua supusa masuratorilor observatorul aflandu-se in doua puncte opuse pe orbita terestra. Considerand ca distanta dintre cele doua pozitii ale pamantului este egala cu 2 unitati astronomice (UA) adica cu distanta parcursa de lumina in aproximativ 2 x 8 minute ( 8 minute ii trebuie luminii pentru a ajunge de la soare la pamant) vom observa ca numai pentru masurarea distantei pana la o stea aflata o distanta de 1 an lunina sunt necesare instrumente de precisie capabile sa masoare unghiuri de aproximativ 0,17 grade. Ganditi-va ce unghi va fi la masurarea unei stele aflate la 10 ani lumina, dar la 100 ani lumina... Si ce precizie ii trebuie instrumentului respactiv pentru a masura o distanta de "milioane de ani lumin". Cunoastem existenta si a altor metode de masurare dar acelea au la baza metoda paralaxei.
In alta ordine de idei conform teoriei aparitie universului, acesta se extinde pornind de la nimic. Acest lucru ne indreptateste sa spunem ca stelele pe care le observam acum le-am observat dintotdeauna, considerand ca viteza de expansiune a universului este mai mica sau cel mult egala cu viteza luminii, asta cu atat mai mult cu cat stiinta nu a semanalat aparitia nici unei alte stele pe bolta cereasca - ceeace, printre altele, confirma spusele biblice conform careia creatia a avut loc in primele 6 zile.

Offline neica_nimeni

 • Senior Member
 • ****
 • Mesaje postate: 112
 • Religie: Ortodox
Re: Stele indepartate
« Raspuns #4 : Septembrie 30, 2015, 02:53:37 a.m. »
Stiinta s-a relativizat atat de mult incat nici macar nu mai vorbesc aceeasi limba astrofizicienii intre ei. Unii declara ca nu este posibil ca stelele indepartate aflate la marginea observabila a universului sa mearga cu viteze mai mari ca viteza luminii iar altii spun in baza masuratorilor ca se misca cu viteze sensibil egale si astfel se neaga expansiunea universului.

Revenind la subiectul topicului, noi ce vedem noaptea pe cer este real sau este doar o aparenta, si nu ma refer la miscarea aparenta ci la existenta stelelor pe care le vedem pe Cer la care se refera si Eminescu in "La steaua". In viziunea creationista, ceea ce vedem este real si exista in acelasi timp cu observatorul. In viziunea stiintifica evolutionista, se pare ca tot ce vedem pe cer nu este adevarat. Pana la urma se ajunge tot la o chestiune de credinta si de raportare la un sistem de valori.

Daca sunt creationist si cred cum spune Scriptura ca din nimic Dumnezeu a facut totul in sase zile, atunci pe cale de consecinta pot sa consider ca Universul nu este in expansiune, ca stelele de pe cer au fost facute sa ne calauzeasca si sa fie semne ca sa deosebeasca anotimpurile zilele si anii, deci sunt reale.

14. Și a zis Dumnezeu: "Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semne ca să deosebească anotimpurile, zilele și anii,
15. Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul. Și a fost așa.
16. A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele.
17. Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul,
18. Să cârmuiască ziua și noaptea și să despartă lumina de întuneric. Și a văzut Dumnezeu că este bine.
19. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a patra.


Daca sunt naturalist, relativist sau "umanist" atunci consider ca tot ce vad este fals, ca viata e doar suferinta si ca distrugerea definitiva este singura solutie. O sa fim inghititi de gaurile negre, gaurile negre or sa se inghita intre ele si o sa dispara luminaaa.
Vedeti unde ajungem ? Cineva vrea cu orice pret sa stinga lumina ... cam aici se ajunge.

1. La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul.
2. Și pământul era netocmit și gol. Întuneric era deasupra adâncului și Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
3. Și a zis Dumnezeu: "Să fie lumină!" Și a fost lumină.
4. Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric.
5. Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi.