Autor Subiect: Dinozaurii și Sf.Scriptură\Sf.Tradiție  (Citit de 5104 ori)

Offline AndreiRO91

 • Newcomer
 • *
 • Mesaje postate: 11
 • Religie: Ortodox
Dinozaurii și Sf.Scriptură\Sf.Tradiție
« : Iulie 17, 2015, 03:47:10 p.m. »
 Vă salut cu dragă inimă fraților! Aș dori să abordăm și să disecăm din punct de vedere Ortodox, pe cât posibil, această problemă, des menționată de către evoluționiștii atei, a dinozaurilor, mai precis perioada existenței lor și menționarea lor în Sf. Scriptură\Sf. Tradiție precum și în alte izvoare istorice ale omenirii. Am găsit aceste articole, http://www.6000years.org/frame.php?page=dinosaurs , http://www.6000years.org/frame.php?page=dinosaurs_depictions și http://www.icr.org/men-dinosaurs/ ce cred că sunt foarte bune, deși protestante, pentru a mai ajuta la lămurirea acestei probleme, mai ales imaginile din aceste articole sunt extraordinare, cred eu.
 
 Legat de prezența lor în Sf.Scriptură și Sf.Tradiție, precum și în alte izvoare istorice, am aflat, cred că tot de pe anumite site-uri ca cel de mai sus, că cel mai clar sunt menționați în viața Sf. Iov, acolo unde sunt descrise două animale uriașe, mai ales acel "behemoth", greșit tradus ca hipopotam în limba română, ce pare destul de clar a fi un dinozaur erbivor de mari dimensiuni, dar si acel monstru marin numit "leviathan", ce pare a fi unul din acei mari dinozauri carnivori acvatici. De asemenea, am înțeles că mai este menționată și o altă șopârlă uriașă numită "bazilisc", dar nu rețin unde exact. Iar legat de tradiții ce pot dovedi existența lor în același timp cu oamenii, mă gândesc la faptul că nu cred că există colț de lume unde oamenii să nu aibă povestiri din vechime cu balauri\dragoni, uciderea lor de anumiți oameni ce au devenit eroi pentru asta etc, fapte care indică tocmai conviețuirea oamenilor cu dinozaurii, deci anularea teoriilor evoluționiste ce spun că niciodată oamenii nu au văzut dinozauri în viață, ei dispărând acum 65 de milioane de ani(?!). Întrebări importante ar fi când au dispărut aceste animale, la Potop, sau unele, mai ales cele acvatice, au scăpat și au continuat să mai existe și după, cum probabil așa ar demonstra tocmai exemplele din Sf.Scriptură și diversele tradiții si izvoare omenești rămase? Probabil și în Arca lui Noe au intrat măcar câțiva dinozauri, ca pui, că nu cred că ar fi avut loc cele mature, de altfel cred că toate animalele prezente pe Arcă erau la vârste fragede, doar așa puteau avea loc.

Aș vrea să aflu și părerea voastră despre acest subiect, despre care eu zic că este extrem de important, cu siguranță toți ne-am lovit de el în discuțiile purtate cu ateii evoluționiști.

Offline neica_nimeni

 • Senior Member
 • ****
 • Mesaje postate: 112
 • Religie: Ortodox
Re: Dinozaurii și Sf.Scriptură\Sf.Tradiție
« Raspuns #1 : Iulie 21, 2015, 08:03:11 a.m. »
Ateii evolutionisti au si ei "credinta" lor si trebuie respectata oricare ar fi aceea.
Acum daca unii au "credinta" ca exista extraterestrii noi ce putem face, ne apucam sa-i lamurim ca-i gresit asa ceva ?

Offline AndreiRO91

 • Newcomer
 • *
 • Mesaje postate: 11
 • Religie: Ortodox
Re: Dinozaurii și Sf.Scriptură\Sf.Tradiție
« Raspuns #2 : Iulie 28, 2015, 04:05:03 p.m. »
Eu înțeleg ce spui tu frate, și ai dreptate, unii sunt prea fanatizați, în așa măsură încât te înjură dacă pomenești ceva de Hristos, dar sunt totuși unii care sunt pe muchie de cuțit, vor să creadă, nu sunt împotriva credinței, dar unele așa zis descoperiri științifice îi smintesc prea mult încât să treacă peste ele. Chiar am avut de a face cu un amic care spunea că el este cel mult agnostic pentru că orice i-aș spune eu despre Hristos, tot nu îi pot oferi o explicație despre fosilele de dinozauri și cele de așa zișii oameni primitivi, despre vârsta Pământului și caracteristicile Universului etc. Tocmai de asta am și pornit discuția aceasta, și până la urmă de asta v-ați și chinuit să faceți site-ul acesta minunat, care vine tocmai în întâmpinarea, pe cât posibil, a acestor probleme din categoria "teologie și știință", să zic așa.

Offline neica_nimeni

 • Senior Member
 • ****
 • Mesaje postate: 112
 • Religie: Ortodox
Re: Dinozaurii și Sf.Scriptură\Sf.Tradiție
« Raspuns #3 : Iulie 29, 2015, 01:39:49 p.m. »
Andrei ai perfecta dreptate, sunt destule persoane care sub influenta reportajelor evolutioniste repetate la nesfarsit pe canalele gen discovery, ajung sa considere ca viziunea evolutionista este cea corecta, doar ca pentru acest gen de persoane este necesar sa-si doreasca sa cunoasca si alte puncte de vedere opuse teoriilor cu care ei au fost obisnuiti inca de cand se uitau la desenele animate cu dinozauri.

Andrei, iti recomand sa citesti ADEVĂRUL CREȘTIN ȘI FILOSOFIA EVOLUȚIONISTĂ ... aici probabil o sa gasesti raspunsuri la o parte din intrebarile tale referitoare la tema evolutionista propusa.