Autor Subiect: Geocentrismul si... N. A. S. A.  (Citit de 5528 ori)

vdragoslav

  • Vizitator
Geocentrismul si... N. A. S. A.
« : Martie 07, 2013, 10:39:01 a.m. »
Ati auzit sau vazut pe undeva (eventaul pe internet, ca sa puteti pune un link) discutii cu informatie chiar speculativa (ca doar nu m'astept sa intervina purtatorul de cuvant al A. S. A. N./A. A. S. N. sa "lamureasca" situatia! :> ) despre cum ca pana si NASA calculeaza traiectorii ale corpurilor cosmice - inclusiv cele facute de mana omului - tinand seama de Geocentrism, nicidecum de Heliocentrism? :-?
Eu am asistat pentru scurt timp acum multi ani la o atare discutie, insa nu mi'amintesc cine era implicat, iar Gugl nu prea m'ajuta... :">

Am inceput doar sa citesc de aici, desi nu pare un punct de vedere ortodox. Ii rog pe administratori, daca stiu cartea, sa comenteze!

Aici este niscaiva informatie concreta, probabil...

Desi pare pusa la punct, abordarea de aici nu e suficient de serioasa, tratandu'i "la misto" pe geocentristi.
Atat timp, din perspectiva heliocentristilor, cat toate corpurile ceresti sunt in miscare unele fata de altele, de ce au tupeul sa imi "linisteasca" inteligenta comunicandu'mi ca e suficient, pentru "zboruri de mica distanta" (Pamant - Luna, de exemplu) sa fie introduse doar trei elemente intr'un atare calcul (cele doua plus vehicolul spatial), cand odata atinsa "prima viteza cosmica", reperul Terrei este insignifiant, "vanturi" extrem de puternice putand pierde nava in spatiu!..
Si mai sunt si gata sa accepte, "triumfatori" (adica cu atitudine superioara, din mandria exagerata), despre calculatorul meu de-acasa cum ca e mai potent decat ce-avea NASA in saizeci si ceva!.. Deci cum au ajuns pe Luna cu aparatura cu lampi?..? :-? :)) X-( ;;)

Offline neica_nimeni

  • Senior Member
  • ****
  • Mesaje postate: 112
  • Religie: Ortodox
Re: Geocentrismul si... N. A. S. A.
« Raspuns #1 : Martie 08, 2013, 12:38:23 a.m. »
Putem observa ca in explicarea calculului traiectoriei spatiale a navetei Apollo in drumul sau catre Luna, se face referire atat la perspectiva geocentrica cat si la evitarea centurilor de radiatie Van Allen, aici.

Modelul de calcul al traiectoriei navetelor spatiale nu se poate constitui intr-un argument solid in favoarea geocentrismului. Matematica are flexibilitatea de a opera in orice sistem pe care putem sa-l definim cum dorim, inclusiv in sisteme imaginare abstracte si in spatii N-dimensionale (dupa cum stim, Teoria M opereaza intr-un model matematic cu 10+1 dimensiuni).

Cei de la NASA, mentioneaza folosirea modelul matematic geocentric in calcularea orbitelor spatiale, deoarece considera ca este mai simplu si genereaza mai putine erori decat alte modele. Merita citit documentul referitor la calculul traiectoriei navetei Apollo/Saturn V, elaborat de Boeing Company Space Division in 6 octombrie 1969, acesta se poate descarca aici

In pagina de inceput a documentului regasim "This document presents the postflight trajectory for the Apollo/Saturn V AS-506 flight. Included is an analysis of the orbital and powered flight trajectories of the launch vehicle, the free flight trajectories ... Trajectory dependent parameters are provided in earth-fixed launch site, launch vehicle navigation, and geographic polar coordinate systems."